27/05/2017 16:37

Dedecker geeft zijn mening over verkrachtingen in judowereld


De judowereld staat in rep en roer na de moedige getuigenis van judoka Ann Simons over seksuele intimidatie. In De Standaard volgen zaterdag nog enkele andere judoka's het voorbeeld van Simons.

Voor ex-judoka Sissi Veys, nu 36 jaar oud, is de judowereld een "losbandig en decadent" milieu, waar het niet altijd bij schunnige opmerkingen blijft: zij heeft weet van judoka's die verkracht zijn door andere judoka's of trainers. Omdat het een contactsport is, blijken die niet altijd hun handen te kunnen thuishouden.

De coach die door Ann Simons wordt geviseerd, ontkent alles, maar haar verhaal wordt bevestigd door ex-judobondscoach Jean-Marie Dedecker: "Ik ken Ann, ik weet dat ze ervan heeft afgezien. Ik hoorde wel geruchten, maar ik heb nooit mijn kop in het zand gestoken. Toen Ann dit bij de federatie heeft aangeklaagd, was ik er al lang weg."

Dedecker zegt geen weet te hebben van verkrachtingen of aanrandingen toen hij bondscoach was: "Wat er na mij is gebeurd, weet ik natuurlijk niet. Als er klachten zijn geweest die niet ernstig zijn genomen en als bepaalde personen nog actief zijn, dan is dat crapuleus. Wat ik wel weet, is dat het na mijn vertrek bij de federatie en met het judo bergaf is gegaan."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Terug naar de lijst XML

Sleutelwoorden

Andere sporten