04/09/2017 09:37

Belgische vondst als oplossing voor aanslagen met truck


In Berlijn, Nice, Londen en Barcelona gebruikten terroristen voertuigen om aanslagen te plegen: een vracht- of bestelwagen bleek een dodelijk middel om in te rijden op een menigte van mensen en veel slachtoffers te maken.

Pitagone, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in antiterreurmaatregelen, heeft een mobiele barrière ontwikkeld die kan vermijden dat trucks op mensen kan inrijden.

Het mobiele systeem bestaat uit poortjes die verankerd zijn en die een vrachtwagen beschadigen en tegenhouden, iets wat betonblokken of bloembakken volgens het bedrijf onvoldoende doen. Het systeem is heel flexibel en kan in enkele minuten door één persoon worden opgebouwd.

"We leveren in binnen- en buitenland. Aan een razend tempo. Onze barrières stonden op Roland Garros, staan aan Eurodisney in Parijs en even voor de zomer bestelde de Zweedse stad Malmö een container vol barrières," zo zegt Marc Weissberg, baas van het Brusselse Pitagone, in Het Laatste Nieuws. Ook in Ieper, Zonnebeke, Bergen, Waver, Sint-Genesius-Rode en Gent leverde het bedrijf al het systeem.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Terug naar de lijst XML

Sleutelwoorden

Andere sporten